Pečení ze žitné mouky: kváskový chleba a štrůdl

15.1.2020 
17:00 - 20:00

Cordeus - Centrum trvalého zdraví | 3 - 4 hodiny | 1.790

Středa 15/1 2020

Kdo někdy ochutnal dobře upečený domácí žitný kváskový chleba, jistě potvrdí, že jeho chuti se nic na světě nevyrovná! Chtěli byste mít takový čerstvý, voňavý a křupavý chleba, bez zbytečných aditiv, který chutná jako za dob našich babiček doma? Zkuste si to představit! Dokřupava vypečená kůrka, vláčná střída, božská vůně… prostě domácí kváskový chleba. Je jen z mouky, vody a soli. Nic jiného nebudete potřebovat.

V tomto kurzu vaření se tedy  zaměříme na přípravu 100% žitného kváskového chleba, který krásně voní a skvěle chutná. Vedle žitného chleba vás také naučíme připravit také vláčné těsto na metabolicky vstřícný jablečný štrůdl z žitné mouky, který můžete jíst i v přísné fázi hubnutí. Oba recepty jsou hodně časově náročné, ale pokud by nám zbyl čas, připravíme si i rychlé žitné tortilly. No a abychom měli chleba a tortilly s čím jíst, připravíme si i nějakou metabolicky vstřícnou pomazánku.

Pojďte se tedy naučit upéct žitný kváskový chleba, jablečný závin z žitné mouky a třeba i žitné tortilly. 


Tento kurz je vhodný pro vás...

  • pokud vás zajímají nové principy zdravého stravování podle programu Metabolic Balance®, není vám lhostejné, co jíte a rádi byste se něčemu novému přiučili...
  • pokud jste klienty v programu Metabolic Balance®, a rádi byste rozvinuli své „kuchařské“ umění a naučili se upéct si svůj vlastní domácí žitný kváskový chleba, štrůdl a tortilly...
  • pokud se stravujete podle eBooku 9 tipů jak upravit svoji váhu a metabolicky vstřícných principů a chcete se inspirovat, co vše je možné připravit, aby to bylo zdravé a zároveň dobré...
  • pokud si nevíte v kuchyni rady s některými typy zdravých potravin a chcete se je už konečně naučit dobře a chutně připravovat...
  • pokud se chcete dozvědět více o principech zdravého stravování a přípravě chutných a zároveň zdravých jídel...
  • pokud chcete upravit svoji váhu a podpořit svůj metabolizmus pomocí zdravého stravování...
  • pokud chcete podpořit preventivně vnitřní prostředí svého těla aby bylo zdravé, v dobré kondici a navíc i pěkně vypadalo...
  • a tak dále a tak dále 😉

Jó a kurz je vhodný jak pro ženy, tak i pro muže 😉


Co budeme tentokrát připravovat...

  • Žitný kváskový chlebaTéma: jak založit kvásek, jak kvásek udržovat, jak s těstem pracovat při ručním zadělávání, jak správně chleba péct, aby byl chutný a vychytávky pro pečení, které vaši práci zjednoduší. 
  • Jablečný štrůdl z žitné mouky - Téma: Jak vypracovat těsto na štrůdl aby bylo vláčné, jablečná náplň a samotné pečení.
  • Tortilly z žitné mouky - pokud zbude čas 
  • Metabolicky vstřícná pomazánka na chleba a do tortilly

Počítejte, prosím, s tím, že vzhledem k časové náročnosti je tento kurz je koncipován odlišně od jiných témat. Každá dvojice si připraví krok za krokem své vlastní těsto na chleba, svůj vlastní štrůdl a pokud by nám zbyl čas, tak i své vlastní žitné tortilly. Společně si připravíme pomazánku, kterou využijeme na chleba a do tortill. A jako dezert ochutnáme i čerstvě upečený, voňavý štrůdl.


Kdy, kde a za kolik?

KDY: středa 15.1.2020 (17:00 - 20:00)

KDE: Cordeus - Centrum trvalého zdraví, Na Dlouhém lánu 11, Praha 6

DÉLKA KURZU: 3 hodiny

KAPACITA: min. 5 lidí - max. 8 lidí

CENA: 1.790 Kč

Nevíte co je to program Metabolic Balance®??? Tak se podívejte SEM>>

Kapacita kurzu je pouhých 8 osob, je tedy určena jen pro několik málo prvních zájemců, proto si prosím co nejdříve zajistěte rezervaci, kterou co nejdříve potvrďte platbou!


Jak bude probíhat tento kurzy?

  • Kurzy jsou, vzhledem k omezenému prostoru kuchyně, koncipovány maximálně pro 8 osob.
  • Vaříme v krásných prostorách kuchyně apartmánu Cordeus.
  • Nejprve probíhá uvítání a krátké představení se.
  • Každý účastník dostane materiály, kde bude mít detailně popsané postupy receptů. Ty si poté společně projdeme abychom vás seznámili s jednotlivými kroky a "technickými" postupy přípravy. Vezměte si sebou, prosím, pero abyste si mohli dělat své vlastní poznámky.
  • Nebojte se, nebudete se jen dívat, ale budete sami vše prakticky připravovat.
  • Abychom stihli vše připravit, budeme pracovat ve dvojicích.
  • Každá dvojice má své "přípravné stanoviště", na kterém probíhá příprava.
  • Při přípravě budeme zastavovat abychom upozornili na určitá specifika receptů, odpovídáme na otázky. Snažíme se vám maximálně při přípravě pomáhat. Pracovat budete ale sami.
  • Vzhledem k časové náročnosti přípravy těsta na chleba i na štrůdl je tento kurz koncipován odlišně od jiných témat. Příprava těsta a samotné pečení chleba má svá specifika a postupy, kdy je třeba i několik hodin nechat těsto kynout a odležet. Lektorka Irena bude mít některé kroky již předpřipravené tak, abychom si mohli ukázkový chleba upéct přímo na místě. Vy si potom, podle postupu, vše pod jejím vedením připravíte a domů si každý odnesete formu s již připraveným, vymazleným těstem a s úkolem - ráno, po dostatečném odležení těsta, si chleba doma upéci.
  • Každá dvojice si tedy připraví krok za krokem své vlastní těsto na chleba do formy, svůj vlastní štrůdl a pokud to budeme stíhat, tak i své vlastní tortilly. Společně si připravíme také nějakou metabolicky vstřícnou pomazánku na chleba a do tortill. A jako dezert ochutnáme i čerstvě upečený, voňavý jablečný štrůdl z žitné mouky.
  • Závěrem, u prostřeného stolu, ochutnáme vše, co jsme na kurzu připravili a zároveň si zopakujeme postup při přípravě právě ochutnávaných jídel.
  • Recepty v tiskové podobě si na konci kurzu odnesete sebou domů.
  • Na kurzu si můžete zakoupit i některé dobroty, které používáme při vaření.

Cena všech našich kurzů zahrnuje

  • Individuální péči lektorek – kurzy koncipujeme pro maximálně 8 účastníků.
  • Veškeré suroviny, u nichž klademe velký důraz na čerstvost a kvalitu.
  • Zapůjčení zástěry Metabolic Balance v průběhu kurzu.
  • Voda, víno, čaj, káva.
  • Recepty z kurzu v tiskové podobě. Na požádání zašleme recepty i v elektronické podobě.

Ach jo! Storno podmínky

Ach jo! Storno podmínky... Nepříjemná věc, ale jistě chápete, že vzhledem k náročným časovým i finančním přípravám při realizaci podobných kurzů, je tento postup nezbytný…

Storno podmínky si, prosím, prostudujte ZDE>>

Předem děkujeme za pochopení a hlavně včasné omluvy, v případě, že se akce nebudete z jakéhokoli důvodu moci zúčastnit. Ulehčíte nám tím veškerou organizaci, přípravu a hladký průběh akcí.

Těšíme se na Vás! Bára & Irena

Kurzy vaření podle Metabolic Balance

Bára

BÁRA - hlavní organizátorka projektu, je nutriční konzultantka v programu Metabolic Balance® a vedle své poradenské činnosti s nadšením publikuje na svém blogu a webových stránkách své vlastní osobní a poradenské zkušenosti s metabolicky vstřícným stravováním, různé zajímavé recepty, tipy a triky, prostě vše, co souvisí s programem Metabolic Balance® a mohlo by vás zajímat.

Zároveň je autorkou eBooků 9 tipů jak upravit svoji váhu, Krásní do plavek za 28 dnů a Povánoční kila dolů za 21 dnů a 11 tipů jak zhubnout v menopauze

Je rovněž autorkou webů www.vitalnienergie.czwww.perfectbalance.cz, www.menopauzavpohode.cz.

Irena

IRENA - bez ní by to nešlo! Je totiž nejen dlouholetou konzultantkou programu Metabolic Balance®, ale v České republice i jedinou profesionální gastronomickou poradkyní a lektorkou pro přípravu jídel dle principů Metabolic Balance®.

Zárovneň je také spoluautorkou knihy Kuchařka Metabolic Balance®. Spravuje také e-shop s kvalitními německými biopotravinami, které jsou vhodným doplňkem při stravování podle Metabolic Balance®.


Obě jsou vášnivé a neutuchající kuchařky a experimentátorky, samy se stravují podle Metabolic Balance® principů více jak 9 let a setkání s nimi bývá vždy velmi inspirující...